מתכון

מרק מוליגטוני - מרק הודי מעדשים וקוקוס

משמעות השם היא "מי פלפל" אבל זה עלולה להטעות. המרק סמיך ועשיר מאוד. בהודו הוא מוגש כמרכז הארוחה, לצד אורז

19,439 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני
מרק מוליגטוני – מרק עדשים צהובות וקוקוס של רינה פושקרנה. צילום: יפית בשבקין סטיילינג: שניר שרוני

מוליגטוני הוא מרק אנגלו-הודי, מהימים שהבריטים שלטו בהודו. יש לו אינספור גרסאות, כאן אנחנו מביאים לכם את הגרסה של רינה פושקרנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר הירקות

למרק

להגשה

אופן ההכנה

לציר הירקות

1

מכניסים לסיר את כל החומרים ומבשלים במשך 30 דקות. מסננים את הנוזלים.

למרק

2

מבשלים יחד בסיר עמוק נפרד את כל המצרכים פרט לשום ולקמח החומוס (משתמשים במחצית כמות השמן, זאת אומרת, ב 4 כפות) מוסיפים את ציר הירקות המסונן ומבשלים 20-30 דקות.

3

מקררים וטוחנים הכל למחית בעזרת בלנדר מוט.

4

בסיר נוסף מחממים 4 כפות שמן, מוסיפים את השום וקמח החומוס ומטגנים כ-2 דקות עד להשחמה.

5

מוסיפים את אבקת הקוקוס ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

6

מוסיפים לסיר את המחית המבושלת והמקוררת. מערבבים ומבשלים יחד מספר דקות (אם רוצים מרק פחות סמיך, אפשר להוסיף ½ ליטר מים).

7

מסננים את התבשיל במסננת כדי שהנוזלים יופרדו מהירקות.

להגשה

8

מקשטים כל צלחת בכוסברה טרייה, בפיסת לימון ובקצת אורז לבן מבושל.