מוליגטוני הוא מרק אנגלו-הודי, מהימים שהבריטים שלטו בהודו. יש לו אינספור גרסאות, כאן אנחנו מביאים לכם את הגרסה של רינה פושקרנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציר הירקות
למרק
להגשה
אופן ההכנה
לציר הירקות
1
מכניסים לסיר את כל החומרים ומבשלים במשך 30 דקות. מסננים את הנוזלים.
למרק
2
מבשלים יחד בסיר עמוק נפרד את כל המצרכים פרט לשום ולקמח החומוס (משתמשים במחצית כמות השמן, זאת אומרת, ב 4 כפות) מוסיפים את ציר הירקות המסונן ומבשלים 20-30 דקות.
3
מקררים וטוחנים הכל למחית בעזרת בלנדר מוט.
4
בסיר נוסף מחממים 4 כפות שמן, מוסיפים את השום וקמח החומוס ומטגנים כ-2 דקות עד להשחמה.
5
מוסיפים את אבקת הקוקוס ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
6
מוסיפים לסיר את המחית המבושלת והמקוררת. מערבבים ומבשלים יחד מספר דקות (אם רוצים מרק פחות סמיך, אפשר להוסיף ½ ליטר מים).
7
מסננים את התבשיל במסננת כדי שהנוזלים יופרדו מהירקות.
להגשה
8
מקשטים כל צלחת בכוסברה טרייה, בפיסת לימון ובקצת אורז לבן מבושל.