החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים פורצ’יני בכוס מים רותחים למשך 20 דקות. מסננים ושומרים את נוזלי ההשריה להמשך.
2
מחממים סיר גדול עם שמן או חמאה ומאדים בצל, גזרים, סלרי ועלי דפנה במשך 5 דקות לריכוך. מתבלים במלח ופלפל.
3
יוצקים יין ומאדים 2 דקות לאידוי האלכוהול.
4
מוסיפים ערמונים, את הפורצ'יני (עם הנוזלים אך ללא המשקעים), בוקה גרני וליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 40 דקות עד שהירקות והערמונים רכים.
5
מוציאים את הבוקה גרני ואת עלי הדפנה ומרסקים את המרק למרקם חלק בבלנדר. אם רוצים, מסננים לוודא שאין גושים. מגישים חם.