מתכון

מרק ערמונים ופורצ’יני

אם תקלו את הערמונים בעצמכם (ולא תשתמשו בערמונים בוואקום), טעמו של המרק רק ישתבח

27,505 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מרק ערמונים. צילום: shutterstock
מרק ערמונים. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים פורצ’יני בכוס מים רותחים למשך 20 דקות. מסננים ושומרים את נוזלי ההשריה להמשך.

2

מחממים סיר גדול עם שמן או חמאה ומאדים בצל, גזרים, סלרי ועלי דפנה במשך 5 דקות לריכוך. מתבלים במלח ופלפל.

3

יוצקים יין ומאדים 2 דקות לאידוי האלכוהול.

4

מוסיפים ערמונים, את הפורצ'יני (עם הנוזלים אך ללא המשקעים), בוקה גרני וליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 40 דקות עד שהירקות והערמונים רכים.

5

מוציאים את הבוקה גרני ואת עלי הדפנה ומרסקים את המרק למרקם חלק בבלנדר. אם רוצים, מסננים לוודא שאין גושים. מגישים חם.