מתכון

מרק פטריות אקספרס

מרק זריז עם שני רכיבים סודיים שנותנים לו טעם עמוק ומרקם סמיך

52,401 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מרק פטריות אקספרס. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
מרק פטריות אקספרס. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

שני מרכיבי הפטנט כאן הם תפוח האדמה המגורר ורוטב הסויה – לא תזהו את טעמם, אבל הם יעניקו את הגוון העמוק והמרקם הדרוש למרק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל 3 דקות להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים תפוח אדמה ומערבבים עוד דקה, עד שמתחיל להיתפס בקרקעית הסיר.

2

יוצקים יין ומערבבים. מוסיפים פטריות ומרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות. מתבלים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים תבלינים, סויה ועשבי תיבול ומכבים את האש. משאירים מכוסה 5 דקות.

3

מגישים עם כף שמנת חמוצה או יוגורט.