מתכון

מרק צח עם קניידלך

תודיעו לדודה לאה שהשנה תסתדרו בלי הקניידלך הקשיחים שלה והכינו לבד את הכופתאות הרכות והאווריריות של הדליקטסן

63,860 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
מרק צח עם קניידלך. צילום: shutterstock
מרק צח עם קניידלך. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרק

לקניידלך

אופן ההכנה

לקניידלך

1

קוצצים את הבצל דק ומטגנים אותו בשמן עד שהוא שקוף.

2

מערבבים את כל המרכיבים כולל הבצל והשמן שבו טוגן, ולשים לבצק רך. מכסים ומניחים בצד לשלושים דקות.

3

מרתיחים מרק בסיר שטוח. צרים מן הבצק כדורים במשקל של 50 גרם כל אחד. מכניסים לנוזל הרותח ומבשלים במשך 20 דקות. מוציאים עם כף מחוררת ומגישים עם מרק. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה.

4

* רצוי לבשל את הקניידלך כמה שיותר קרוב להגשת המרק אבל אפשר גם להכין מראש ולחמם בתוך המרק.

למרק

5

מכניסים את כרעי וגרון העוף לסיר גדול, מכסים במים קרים ולהביא לרתיחה.

6

מסירים מהאש, שופכים את המים ושוטפים את העופות.

7

מחזירים את העופות והגרון לסיר ומכסים במים חדשים. מביאים לרתיחה, מקפים את הקצף ומוסיפים לסיר את הירקות, המלח, הפלפל השחור ועלה הדפנה.

8

חשוב – לבשל מהתחלה עם קצת מלח כדי להוציא טעמים לנוזל אבל לא להמליח יתר על המידה, תוכלו להוסיף מלח בסוף ההכנה במידת הצורך.

9

מבשלים במשך שעתיים, מסירים מהאש, מסננים את המרק דרך מסננת דקה. טועמים ומתקנים תיבול.