מתכון

מרק קרם ארטישוק ירושלמי ותרד של יוסי שטרית

המרק הזה הוא קריצה למטבח המרוקאי שעליו גדלתי, אבל רחוק ממנו מאוד בגלל השימוש בחלב קוקוס

34,834 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
מרק קרם ארטישוק ירושלמי ותרד של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
מרק קרם ארטישוק ירושלמי ותרד של יוסי שטרית. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

מומלץ להשתמש בתרד תורכי (אם מוצאים) מכיוון שטעמו ומרקמו עדינים יותר. החליטה המוקדמת של התרד מחזקת את צבעו העז של המרק.

לגרסה חלבית: מבשלים את הארטישוקים במים ומחליפים את חלב הקוקוס במיכל שמנת מתוקה ו-2 כוסות חלב. לפני ההגשה מזלפים כמה טיפות שמן כמהין.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה ארטישוקים ירושלמיים וציר ירקות. מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים 40 דקות עד לריכוך. מסננים ושומרים את הנוזלים.

2

חולטים תרד במים רותחים דקה-שתיים ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים ושומרים בצד.

3

מחממים שמן זית בסיר ומאדים בצל ושום כ-3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומצמצמים במשך 10 דקות.

4

מעבירים את חלב הקוקוס המתובל למעבד מזון, מוסיפים את הארטישוקים והתרד וטוחנים למרקם חלק. מוסיפים מהנוזלים ששמרנו כדי לדלל מעט את המרקם ומתבלים במלח.

להגשה

5

מקפיצים עלי תרד בשמן זית עד שהם נובלים ומתבלים במלח.

6

יוצקים את המרק לקערות הגשה, מניחים עליו מעט עלי תרד מוקפצים ומגישים.