מומלץ להשתמש בתרד תורכי (אם מוצאים) מכיוון שטעמו ומרקמו עדינים יותר. החליטה המוקדמת של התרד מחזקת את צבעו העז של המרק.
לגרסה חלבית: מבשלים את הארטישוקים במים ומחליפים את חלב הקוקוס במיכל שמנת מתוקה ו-2 כוסות חלב. לפני ההגשה מזלפים כמה טיפות שמן כמהין.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה ארטישוקים ירושלמיים וציר ירקות. מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים 40 דקות עד לריכוך. מסננים ושומרים את הנוזלים.
2
חולטים תרד במים רותחים דקה-שתיים ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים ושומרים בצד.
3
מחממים שמן זית בסיר ומאדים בצל ושום כ-3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומצמצמים במשך 10 דקות.
4
מעבירים את חלב הקוקוס המתובל למעבד מזון, מוסיפים את הארטישוקים והתרד וטוחנים למרקם חלק. מוסיפים מהנוזלים ששמרנו כדי לדלל מעט את המרקם ומתבלים במלח.
להגשה
5
מקפיצים עלי תרד בשמן זית עד שהם נובלים ומתבלים במלח.
6
יוצקים את המרק לקערות הגשה, מניחים עליו מעט עלי תרד מוקפצים ומגישים.