מתכון

מרק קרם ברוקולי

מחית קשיו וחמאת בוטנים נותנות למרק טעם עשיר ומרקם קטיפתי - ממש כמו שמנת

67,624 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מרק קרם ברוקולי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
מרק קרם ברוקולי. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

המרק הזה מקבל את הקרמיות שלו מטחינת הברוקולי עם חמאת בוטנים ומחית קשיו (שגם מעשירים מאוד את הטעם). חמאת הבוטנים היא מקור טוב לחלבון, אגוזי קשיו מכילים מגנזיום, ואם תקפידו על חליטה עדינה וקצרה של הברוקולי, תוכלו גם למצות את מלוא הסידן ונוגדי החמצון שבו.

שעתיים השריה + 20 דקות הכנה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המרק

1

מרסקים קשיו עם מים בבלנדר לקבלת מחית אחידה.

2

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות עד הזהבה.

3

מוסיפים ברוקולי, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. יוצקים מים רותחים לכיסוי ומביאים לרתיחה נוספת. מבשלים 3 דקות רק עד שהברוקולי מתרכך מעט. אם אתם מעדיפים ברוקולי רך יותר, מבשלים עוד 5 דקות. במקרה כזה מוסיפים עוד 1/2 כוס מים.

4

מוסיפים את מחית הקשיו וחמאת בוטנים ומערבבים להמסה.

5

טוחנים את המרק במוט ריסוק ידני לקבלת קרם אחיד ומביאים שוב לרתיחה.

לפני ההגשה

6

משרים קוביות טופו בסויה לכמה דקות. בינתיים מחממים מחבת וקולים מעט אגוזי קשיו. מוציאים ומניחים בצד.

7

מטגנים באותה מחבת (ללא שמן או עם כף שמן זית אחת) את קוביות הטופו כמה דקות עד הזהבה.

8

יוצקים מרק לקערות הגשה, מפזרים מעל את קוביות הטופו והקשיו הקלוי ומגישים.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן