מתכון

מרק שורשים עם תפוז

מרק בניחוח הדרי מבית היוצר של מנכ"לית שומרי משקל ישראל

2,434 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
מרק שורשים עם תפוז של לילית רומם. צילום: אפיק גבאי
מרק שורשים עם תפוז של לילית רומם. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מכניסים לסיר בינוני את הגזר, הלפת, הבצלים והשום. מוסיפים את המרק, רסק העגבניות והחומץ הבלסמי. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

2

מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 15–20 דקות נוספות עד שהירקות מתרככים.

3

בבלנדר מוט טוחנים את המרק עד שהוא מסמיך.

4

מוסיפים את מיץ התפוז, את הקליפה המגוררת ואת הפטרוזיליה. טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה

5

מגישים כל קערת מרק מקושטת בפטרוזיליה נוספת או בעירית קצוצה.