מתכון

מרק שעועית בובעס איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי

המרק האיטלקי הכפרי מוגש סמיך, כמעט כמו נזיד. אני מוסיף לו קלמרי צלוי ופפריקה מעושנת שמוסיפים לו עניין ועומק

1,365 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
מרק שעועית בובעס איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
מרק שעועית בובעס איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי של שף עידו פיינר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים את השעועית בסיר עם מים במשך כשעה, עד לשלושת רבעי בישול.

2

מטגנים את הבייקון בסיר רחב (ללא תוספת שומן) בחום נמוך עד שהוא מגיר את כל השומן. מתבלים בפפריקה המעושנת ומוסיפים לסיר את הירקות. אם חסר שומן מוסיפים מעט שמן זית. מבשלים את הירקות במשך 20-15 דקות על אש קטנה, עד שהם רכים.

3

מוסיפים לסיר את השעועית המבושלת, עלי הדפנה, מלח, פלפל ויין לבן. מבשלים עד שהיין מתאדה.

4

מוסיפים מים עד 3­-4 ס"מ מעל הירקות ומבשלים עד שהשעועית רכה (רוב המים אמורים להתאדות ולהיספג בשעועית). מוסיפים את העגבניות הטחונות ומבשלים במשך רבע שעה. ההגשה

להגשה

5

צורבים את פרוסות הלחם בגריל או במחבת פסים עד שהן קריספיות ומניחים בתחתית כל קערת מרק.

6

צורבים את הקלמרי במחבת עם שמן הזית, השום, המלח והפפריקה.

7

יוצקים את המרק על הברוסקטה, מפזרים את הקלמרי ומגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה.