חשוב לתת לזמן לעשות את שלו ובלי ליפול לקלישאות — פתילייה היתה עושה טוב למרק הזה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
צולים את העצמות
1
מחממים תנור ל-200 מעלות. מרווחים את עצמות הברך בתבנית על נייר אפייה ומשחימים בתנור כ-20 דקות.
מכינים את המרק
2
מביאים לרתיחה את הבשר והעצמות הצלויות בסיר גדול עם 2 ליטר מים. מדי פעם מסלקים את הקצף שנוצר על פניהם ומבשלים עד שלא נוצר עוד קצף.
3
מוסיפים את שאר החומרים למעט המלח ותפוחי האדמה ומבשלים שעה וחצי-שעתיים על להבה נמוכה עד שהבשר והשעועית מתרככים.
4
מוסיפים תפוחי אדמה ומלח ומבשלים עוד 40 דקות עד שהכל רך, סמיך וריחני. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5
מגישים עם פיתה רכה ובשרנית וצלוחיות של חילבה ו/או סחוג.
באותה שיטה מכינים
• מרק רגל תימני: הכל אותו הדבר, רק בלי שעועית.
• מרק עדשים תימני: מחליפים את השעועית בעדשים חומות.