מתכון

מרק תרד וחומוס

מרק ספרדי דעתני עם טעמים וניחוחות מעושנים

23,426 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מרק תרד וחומוס של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גב
מרק תרד וחומוס של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גב

אפשר להעצים את טעמי העישון על ידי הגשת המרק עם תוספת פרוסות צלויות של צ’וריסוס (או נקניקיות מעושנות אחרות).

גיוונים
• מחליפים את התרד בעלי מנגולד (ללא הגבעולים).
• מחליפים את החומוס בשעועית לבנה או אדומה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר. מוסיפים בצל, שום, סלרי, תפוחי אדמה ופפריקה מעושנת ומאדים 4-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהירקות מצופים היטב בפפריקה. מוסיפים גרגרי חומוס ועגבניות ומערבבים 2 דקות.

2

יוצקים ציר, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות עם כיסוי חלקי עד שתפוחי האדמה רכים (אם חסרים נוזלים, משלימים עם מים רותחים).

3

מוסיפים תרד ומבשלים עוד 5 דקות.