אפשר להעצים את טעמי העישון על ידי הגשת המרק עם תוספת פרוסות צלויות של צ’וריסוס (או נקניקיות מעושנות אחרות).
גיוונים
• מחליפים את התרד בעלי מנגולד (ללא הגבעולים).
• מחליפים את החומוס בשעועית לבנה או אדומה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן בסיר. מוסיפים בצל, שום, סלרי, תפוחי אדמה ופפריקה מעושנת ומאדים 4-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהירקות מצופים היטב בפפריקה. מוסיפים גרגרי חומוס ועגבניות ומערבבים 2 דקות.
2
יוצקים ציר, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות עם כיסוי חלקי עד שתפוחי האדמה רכים (אם חסרים נוזלים, משלימים עם מים רותחים).
3
מוסיפים תרד ומבשלים עוד 5 דקות.