במקום לאפות את הספנקופיטה בשכבות, כמקובל, עיצבנו את הבצק לצורת משולשים המכילים כמות נכבדת של מלית. כל אורח יכול לבצוע לעצמו משולש – מה שהופך את המאפה ללא רק מרשים לערב החג, אלא גם אידיאלי לפיקניקים.
כדאי לדעת את משולשי הספנקופיטה אפינו בתבנית זכוכית מלבנית בנפח 1.6 ליטר של סולתם. התבנית מתאימה לשימוש בתנור, מיקרוגל, מקפיא והגשה – כך שהמאפים יכולים לעבור מהתנור, לשולחן ולאחסון. התבנית עשויה מזכוכית מחוסמת חזקה, עמידה לחום וקלה לניקוי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לפיזור
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה בגודל 19*33 ס"מ.
מכינים את המלית
2
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים שום תוך כדי ערבוב דקה־שתיים להזהבה. מוסיפים תרד וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב 2־3 דקות נוספות, עד שהוא מתכווץ ומגיר נוזלים. מעבירים למסננת וסוחטים קלות.
3
מערבבים בקערה גבינות, ביצים, קמח, מלח, פלפל שחור ואת התרד המסונן לתערובת אחידה.
מרכיבים את המאפה
4
מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים בנדיבות בחמאה או בשמן זית (מכסים במגבת את יתר העלים). מכסים בעלה נוסף וחוזרים על פעולת ההברשה. חוצים את העלים לאורך ליצירת שתי רצועות. מניחים כף־כף וחצי מהמילוי בפינת הרצועה הרחוקה מאיתנו ומקפלים את העלה עם המלית פנימה באלכסון ליצירת משולש. ממשיכים לקפל בכל פעם את הפינה פנימה. כשמגיעים לקצה הרצועה, מתקבל משולש. מניחים אותו בתבנית, מברישים בחמאה או שמן ומכסים. ממשיכים עם יתר העלים והמילוי.
5
מברישים את המשולשים בחמאה או בשמן זית, מפזרים שומשום ואופים 30־35 דקות להזהבה יפה.