מתכון

משקה ג'ינג'ר ותפוחים מותססים

משקה מותסס שמתחיל במחמצת ג'ינג'ר עם טעמים חריפים ומתוקים

3,271 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2020
משקה ג'ינג'ר ותפוחים מותססים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.
משקה ג'ינג'ר ותפוחים מותססים של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה.

אף שיש למשקה ניחוח אלכוהולי, הוא אינו מכיל אלכוהול – הניחוח הוא תוצר לוואי של ההתססה. אפשר להוסיף ג'ין למשקה ולהפוך אותו לקוקטייל חורפי נהדר.
אפשר ורצוי להשתמש בסיידר תפוחים ביתי במקום במיץ תפוחים קנוי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למחמצת הג'ינג'ר

למשקה

אופן ההכנה

מכינים מחמצת ג'ינג'ר

1

מערבבים כף ג'ינג'ר עם כפית סוכר ו-3 כפות מים בצנצנת נקייה ומכסים את פי הצנצנת בבד חיתול. מניחים בצד ל-24 שעות.

2

אחרי 24 שעות מסירים את הכיסוי, מערבבים, מוסיפים 3 כפות מים, כפית ג'ינג'ר מגורר וכפית סוכר, מכסים ומניחים בצד ל-24 שעות נוספות. אחרי 24 שעות מוסיפים שוב 3 כפות מים, כפית ג'ינג'ר מגורר וכפית סוכר.

3

מניחים בצד לעוד 24 שעות (סך הכל 3 ימים). ביום השלישי הנוזל אמור לתסוס והג'ינג'ר אמור לצוף על פניו.

מכינים את המשקה

4

מעבירים את מחמצת הג'ינג'ר לצנצנת בנפח 2 ליטר לפחות, מוסיפים את כל חומרי המשקה, מכסים את פי הצנצנת בבד חיתול, מניחים בצד ל־ 4 ימים ומערבבים אחת ליום. ביום החמישי מסננים לבקבוק זכוכית ומעבירים למקרר. אפשר לחזק עם קצת ג'ין ואפשר לשתות ככה עם קרח, פלח לימון, מעט לואיזה ותימין ופרוסת ג'ינג'ר דקיקה לעיטור.