החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
צורבים את החציל על האש או בתנור חם מאוד, מוציאים את תוכנו ויוצקים עליו 4 כפות שמן זית. ממליחים מעט.
לשמן הירוק
2
טוחנים יחד 4 כפות שמן זית עם 1 כף פטרוזיליה ו־1 כף נענע ומסננים.
3
מניחים את היוגורט על בד סינון ובתוך מסננת כדי לנקז נוזלים, עדיף לילה קודם. מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים מעל 4 כפות שמן זית. מניחים בצד.
4
מגרדים את המלפפונים, ממליחים מעט ונותנים להם להגיר נוזלים מעל מסננת. סוחטים היטב ומערבבים עם היוגורט והלאבנה ואת הכף שמיר עד נוצרת תערובת בסגנון צזיקי.
5
בקערה מערבבים את כל העלים ומתבלים ב־4 כפות שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, מלח ופלפל.
6
מחלקים את החציל ל־4 צלחות, מניחים מעל את הצזיקי והגבינה הכחולה, מקלפים את האגס, פורסים לפרוסות דקות ושמים 3 פרוסות על הגבינה, מרימים את הכל עם הסלט ועליו "פלחים" של גבינת כבשים. מפזרים צנוברים ומסביב יוצקים שמן ירוק.