אורז היה במשך הרבה שנים סמל סטטוס – מי שהרשה לעצמו לצרוך אורז היה שייך באותה תקופה למשפחת אצולה אמידה. בהרבה מתכונים המצויים בספר מתכונים עתיק מדמשק משתמשים באורז גם במנות מלוחות וגם במנות מתוקות. מתכון זה מדבר על צבעים וארומות ומייצר משחק מעניין של מלוח ומתוק ושל נקי וארומטי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מכינים אורז לבן: מטגנים כוס אורז ב־2 כפות שמן זית, מוסיפים מים, מתבלים במלח ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים עד שהמים נספגים באורז והוא מוכן.
2
מכינים אורז צהוב: מטגנים כוס אורז ב־2 כפות שמן זית, מוסיפים ציר טלה ומתבלים במלח, כורכום וזעפרן. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים מכוסה עד שכל המים נספגים באורז והוא מוכן.
3
להגשה: מערבבים את שני סוגי האורז, מפזרים מעל פיסטוקים ומזלפים מעט דבש.