מתכון

נאן עם שום וכוסברה

פיתה הודית מבצק שמרים מועשר ביוגורט

50,383 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
נאן עם שום וכוסברה של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
נאן עם שום וכוסברה של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

לרוב מגישים את הנאן כמצע לתבשילים. אפשרות אחרת היא למלא את הנאן בבשר, ירקות, עשבי תיבול, גבינה או אגוזים.

שימו לב הבצק דורש 4 שעות התפחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

לתיבול

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים תוך כדי ערבוב שמן, יוגורט וחלב ולשים עד שהבצק אינו נדבק עוד לדפנות הקערה ונאסף לכדור. משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל- 3 שעות.

2

לשים מעט את הבצק, מחלקים ל- 8 כדורים, מניחים בתבנית משומנת, מכסים במגבת ומניחים בצד לשעה נוספת.

מרדדים

3

על משטח מקומח מרדדים כל כדור לאליפסה בעובי כ- 1/2 ס"מ. מפזרים על הבצק שום, כוסברה וקצח ומדביקים את התוספות לבצק בתפיחות עדינות. הופכים את הבצק ומרטיבים אותו קלות במעט מים.

קולים

4

מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה (רצוי לא מחבת נון סטיק כדי שהבצק יידבק למחבת) ומניחים את הצד הרטוב של הבצק על המחבת החמה. מחכים דקה-שתיים עד שנוצרות בועות. מרימים את המחבת, מגבירים את הלהבה, הופכים את המחבת כשהנאן בתוכו (הוא לא נופל מכיוון שהבצק דבוק למחבת) וחורכים את הצד העליון מול הלהבה הגלויה. הופכים את המחבת חזרה, מטגנים עוד כמה שניות ומשחררים את הנאן מהמחבת בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק ועורמים את הנאן זו על זו. מורחים במעט חמאה ומגישים.