מתכון

נוגט שחור

ממתק קרמל דבש פציח עם שקדים קלויים. אל תתנו לשם שלו להרתיע אתכם - הוא קל מאוד להכנה

2,049 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
  • נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
    נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
  • נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין
    נוגט שחור של רונית צין קרסנטי | צילום: שרית גופן | סגנון: טל סיון-צפורין

גיוונים:
• מחליפים את הדבש הרגיל בדבש לבנדר, ערמונים או אקליפטוס.
• מוסיפים לשקדים אגוזי לוז קלויים או פיסטוקים.

תבנית בגודל 18×24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית בגודל 18×24 ס"מ בנייר אפייה.

2

מחממים דבש וסוכר בסיר (רצוי בעל תחתית כפולה) על להבה בינונית. מערבבים עד שהסוכר והדבש מתמזגים וממשיכים לבשל ללא ערבוב עד שמתקבל צבע ענברי עמוק ( 145 מעלות במדחום סוכר). מוסיפים שקדים ומערבבים.

3

מעבירים את תכולת הסיר לתבנית ומניחים לכ-20 דקות להתייצבות.

4

שוברים לחתיכות ושומרים בכלי אטום ללחות.