גיוונים:
• מחליפים את הדבש הרגיל בדבש לבנדר, ערמונים או אקליפטוס.
• מוסיפים לשקדים אגוזי לוז קלויים או פיסטוקים.
תבנית בגודל 18×24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מרפדים תבנית בגודל 18×24 ס"מ בנייר אפייה.
2
מחממים דבש וסוכר בסיר (רצוי בעל תחתית כפולה) על להבה בינונית. מערבבים עד שהסוכר והדבש מתמזגים וממשיכים לבשל ללא ערבוב עד שמתקבל צבע ענברי עמוק ( 145 מעלות במדחום סוכר). מוסיפים שקדים ומערבבים.
3
מעבירים את תכולת הסיר לתבנית ומניחים לכ-20 דקות להתייצבות.
4
שוברים לחתיכות ושומרים בכלי אטום ללחות.