מתכון

ניוקי בטטה וקמח עדשים בפסטו יוגורט

פירה בטטה וקמח עדשים שהופכים לניוקי קליל ומתקתק שכל כך טעים להגיש עם רוטב חמצמץ של יוגורט עזים ומרווה

17,568 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2021
ניוקי בטטה וקמח עדשים בפסטו יוגורט של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
ניוקי בטטה וקמח עדשים בפסטו יוגורט של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

כבר הרבה זמן רציתי להכין ניוקי ללא גלוטן. קמח עדשים משתלב כאן מצוין עם פירה בטטה, ויחד הם הופכים לניוקי קליל ומתקתק, שכל כך טעים להגיש עם רוטב חמצמץ של יוגורט עזים ומרווה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבישול

לרוטב

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות ומועכים אותן לפירה חלק.

מכינים את הניוקי

2

מוסיפים לפירה בטטה קמח עדשים ומלח ומערבבים לתערובת אחידה ולא דביקה.

3

יוצרים מהתערובת שלושה גלילים ארוכים בעובי כ־½1 ס"מ וחותכים כל גליל לעשרה מקטעים באורך ½1 ס"מ. מעבירים למקרר לחצי שעה.

4

מרתיחים בסיר גדול שפע מים עם מלח ושמן זית. מבשלים את הניוקי בסבבים של חמש־שש יחידות, רק עד שהם מתחילים לצוף (חשוב לא לבשל אותם מעבר לזה). מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצלחת.

מכינים את הרוטב

5

מחממים חמאה במחבת ומקפיצים את הניוקי במשך דקה־שתיים עד הזהבה. מוסיפים מרווה ומטגנים עוד דקה. מוסיפים יוגורט, מלח וצ'ילי, מערבבים ומביאים לרתיחה. סוגרים את הלהבה ומגישים.

טיפ: שומרים את קליפות הבטטה ומכינים מהן צ'יפס קליפות בטטה.