מתכון

ניוקי תפוחי אדמה

שף מושיקו גמליאלי מסביר איך מכינים ניוקי אווריריים במיוחד

270,493 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
ניוקי. צילום: shutterstock
ניוקי. צילום: shutterstock

כדי לקבל ניוקי במרקם אוורירי ולא צמיגי חשוב לייבש את תפוחי האדמה (על ידי אפייה בתנור על מלח גס), לעבוד איתם כשהם לוהטים ולהימנע מעיבוד יתר, שמשחרר מהם עמילן הפוגם במרקם. אפשר להקפיא את הניוקי, אבל הם הכי טובים ביום ההכנה.

הכנה מראש: אם רוצים לבשל את הניוקי מראש, מעבירים אותם בתום הבישול לקערת מי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומעבירים לקופסה. מזלפים מעט שמן זית ומערבבים עד שהניוקי נעטפים בשמן. הניוקי המבושלים ישמרו במקרר עד יומיים ובמקפיא עד חודש (רצוי להקפיא במנות). אין צורך להפשיר – מוציאים ישר למים רותחים לחימום של 3 דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מפזרים מלח גס בתבנית אפייה ומניחים עליו תפוחי אדמה. אופים כשעה לריכוך.

3

קולפים וחוצים את תפוחי האדמה ומגררים אותם על פומפייה בעלת חורים קטנים או מועכים לפירה בעזרת מולין או ממעך תפוחי אדמה.

4

מוסיפים לפירה מלח דק, פרמזן, חלמונים וקמח ולשים ביד במהירות ובעדינות כדקה רק עד שמתקבל בצק אחיד.

5

מקמחים קלות משטח עבודה. מגלגלים מהבצק בעזרת הידיים נקניקים בקוטר 1 ס"מ וחותכים ליחידות באורך 2 ס"מ בעזרת סכין חדה או קלף מתכת.

6

מביאים שפע מי מלח לרתיחה בסיר גדול ומעבירים ללהבה בינונית (בעבוע חזק מדי עלול לשבור את הניוקי). מוסיפים את הניוקי למים החמים בעזרת קלף או מרית ומבשלים 3-2 דקות עד שהם צפים.

7

מעבירים את הניוקי מייד למחבת עם רוטב בעזרת כף מחוררת, מקפיצים כדקה ומגישים.