מתכון

סבאייה פטנט

מאפה תפוח ועשיר שקצת מזכיר קובנה, אבל הוא אוורירי ורך יותר וגם אין לו את הקראסט האופייני לקובנה

14,943 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
סבאייה פטנט של קובי קהתי, מזל קהתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סבאייה פטנט של קובי קהתי, מזל קהתי | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

2 סירי פלא או 4 תבניות אינגליש קייק

זהו הגלגול המקומי והמודרני לסבאייה האותנטית. את הבצק מעשירים בשמרים וביצים, במקום למתוח 20 עלי בצק דקיקים בחמאה מותחים שניים עבים ומגלגלים לכתר. על בסיס המאפה אפשר להכין גם מאפה מקמח מלא, ולהשתמש בו כבסיס למאפים ממולאים בסגנונות שונים.

ואפשר גם:
אם אין לכם 2 סירי פלא, כמות הבצק כאן תספיק ל- 4 תבניות אינגליש קייק. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים, מותחים למלבני בצק בגודל 30×40 וטופחים 25 גרם חמאה על כל מלבן בצק. מגלגלים לרולדות מהצלע הקצרה של המלבן, מלפפים ל-4 ברגים ומניחים בתבניות אינגליש. מתפיחים ואופים אותו הדבר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעיצוב

לאפייה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים פעם ראשונה

1

מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים ביצים ומים ולשים עם וו לישה במהירות איטית כדקה עד שמתחיל להתגבש בצק. מוסיפים מלח, מגבירים מעט את מהירות המיקסר ולשים 7 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק, שנפרד בקלות מדפנות הקערה.

2

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ואוספים לכדור. משמנים את קערת המיקסר ומחזירים אליה את כדור הבצק. מגלגלים מעט את הבצק בקערה כדי שייעטף בשומן, עוטפים את הקערה בשקית גדולה ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.

מעצבים את הסבאייה ומתפיחים פעם שנייה

3

משמנים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומותחים כל חלק בעזרת הידיים למלבן בגודל 40×60 ס”מ. מורחים על כל מלבן בצק 50 גרם חמאה בעזרת הידיים ובטפיחות קלות ומגלגלים לרולדה מהצלע הארוכה. מלפפים כל 2 רולדות לצורת בורג ודוחפים את קצות הבורג מתחת לבצק לסגירה. מניחים כל בורג בסיר פלא משומן ומוודאים שהברגים יוצרים עיגול שלם. מכסים בשקית ומתפיחים 60-40 דקות עד שהמאפה תופח יפה וכמעט מכפיל את נפחו.

אופים

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

אופים 35-30 דקות עד להזהבה יפה. מורחים את המאפים בחמאה מומסת מייד עם יציאתם מהתנור.