מתכון

חורשט סבזי דג ים

אולי אחי הפרסים יכעסו, אבל החורשט סבזי הרבה יותר טעים עם דגים. שפע העשבים הטריים מדגיש את הקלילות שלהם

18,847 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
סבזי דג ים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר
סבזי דג ים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים שעועית בשפע מים כ-30 דקות עד שהיא כמעט רכה (במרקם אל-דנטה).

2

מטגנים ראש דג בשמן זית בסיר רחב ועמוק מעל להבה בינונית כ-4-3 דקות מכל צד עד שהוא מעט משחים והעין מלבינה. מוסיפים בצל ופלפל חריף ומערבבים.

3

חוצים לימונים פרסיים, נפטרים מהגרעינים ומועכים מעט בעזרת סכין.

4

מוסיפים לסיר עם ראש הדג 4-3 כוסות מים חמים, את השעועית והלימונים הפרסיים, מיץ לימון ואת כל הירוקים. מערבבים וממליחים. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים שעתיים ללא כיסוי.

5

חותכים פילה דג למנות. כותשים שורש כורכום עם זרעי כמון ומפזרים על הדג.

6

מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מניחים את נתחי הדג כשהעור כלפי מטה ומטגנים 2 דקות מעל להבה גבוהה (לא הופכים).

7

מוסיפים את הדג לתבשיל (שהתבשל כבר שעתיים) ומבשלים 10 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הר של אורז לבן. אוכלים מייד.