מתכון

סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן

גרסה ירוקה לחריימה: משתמשים בצורת החיתוך של הדג לפרוסות עבות עם העצם ומבשלים אותן ברוטב ירוק, עשיר וחמצמץ

10,335 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
סטייקים של מוסר ים בתבשיל ירוקים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים כרשות, שום ופלפלים חריפים כ־5 דקות.

2

מוסיפים תרד ומנגולד, מערבבים ומאדים עוד כ־10 דקות. מוסיפים יין, פלפל לבן, מלח ומיץ לימון, מערבבים ומתקנים תיבול.

3

מוסיפים את נתחי הדגים ומקטינים את האש. מוסיפים לבבות ארטישוק ומבשלים כ־20 דקות עד שהדג כמעט מוכן ומתחיל להיפרד בקלות מהעצם. מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ־2 דקות.

4

מעבירים את נתחי הדגים לצלחת הגשה, מפזרים עלי זעתר וחצאי לימון ומזלפים מעט שמן זית.