מתכון

סטייק סלרי של מסעדת "פרא"

מנה צמחונית וטבעונית נפלאה על טהרת סלרי של השף אביעד פלד

10,586 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
סטייק סלרי של אביעד פלד | צילום: חיים יוסף
סטייק סלרי של אביעד פלד | צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים ציר סלרי

1

מחממים כף שמן זית בסיר ומבשלים רסק עגבניות על להבה בינונית 5 דקות, עד שהוא מתקרמל מעט בתחתית הסיר. מוסיפים גזר, בצל ושורש סלרי, מתבלים במלח וחצי כפית פלפל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, עד שכל הירקות מכוסים ברסק. מוסיפים יין אדום, מים, עשבי תיבול, פלפל אנגלי, עלי דפנה ועלי וגבעולי סלרי ומבשלים כחצי שעה, עד ששורש הסלרי מתחיל להתרכך אך שומר על צורתו. מוציאים את השורש בעדינות מהסיר וממשיכים לבשל את הציר כשעה נוספת, עד שהוא מצטמצם בחצי.

2

מחממים תנור ל־40 מעלות.

מכינים את הגלייז

3

מבשלים בסיר שלושת רבעי כוס מהציר וסוכר כרבע שעה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד קבלת גלייז סמיך.

4

מברישים את שורש הסלרי בגלייז, מניחים בתבנית ומייבשים בתנור כחצי שעה, עד שהוא משחים קלות.

5

מברישים את שורש הסלרי במעט שמן זית וצולים על גריל פחמים 5־6 דקות מכל צד, עד שהוא מתחיל להיחרך (אם אין גריל, אפשר לצלות בתנור שחומם מראש ל־250 מעלות במשך 8־10 דקות).

6

מחממים במחבת עוד שלושת רבעי כוס מציר הסלרי וחולטים תרד למשך דקה, עד שהוא מתרכך.

מרכיבים את המנה

7

מוציאים את התרד מהמחבת ומניחים בצלחת הגשה. מניחים מעליו את שורש הסלרי ויוצקים מעל את ציר הסלרי שנשאר בסיר. מתבלים בפלפל ומגישים.