מתכון

סטיקי טופי פודינג

האידוי מחמיא למרקם הלח והדחוס של התמרים והסוכר החום מעצים את טעמי התבלינים

8,743 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סטיקי טופי פודינג של סבינה ולדמן. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו
סטיקי טופי פודינג של סבינה ולדמן. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: דלית רוסו

12-10 קוקוטים בקוטר 8 ס"מ או לתבניות אלומיניום חד-פעמיות בקוטר דומה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי הכלים

לטופי

אופן ההכנה

1

מרפדים את תחתיות הכלים בנייר פרגמנט, מברישים את הדפנות והתחתית בחמאה רכה ומצפים בסוכר דמררה. מעבירים למקרר עד השימוש.

מכינים מחית תמרים

2

שמים בסיר קטן תמרים, מים, תה ותבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.

3

מורידים מהכיריים, טוחנים במעבד מזון למחית חלקה ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

מכינים את הפודינג

4

מערבלים חמאה, סוכר חום ומלח במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה כ- 3 דקות לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו ומערבלים 3 דקות נוספות. מוסיפים את מחית התמרים ומערבלים דקה נוספת עד שהתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ומערבלים רק עד שהוא נטמע לגמרי בבלילה.

5

מרתיחים מים בסיר ומניחים עליו סלסילת אידוי. יוצקים את הבלילה לתוך הכלים, מעבירים לסלסילת האידוי, מכסים ומאדים כ- 10 דקות עד שהעוגות מתייצבות ותופחות מעט. מצננים לחלוטין ומחלצים את הפודינג מהכלים.

מכינים טופי ומגישים

6

מביאים את כל חומרי הטופי לרתיחה בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 5 דקות בבעבוע עדין עד שהטופי מסמיך למרקם של יוגורט.

7

לפני ההגשה מחממים מעט את הפודינג. מניחים כל מנה על צלחת, יוצקים עליה 2 כפות טופי ומגישים, רצוי לצד קרם פרש או קצפת לא ממותקת. הפודינג יישמר עד שבוע במקרר.