מתכון

סיגר פצ'אנגה

אם לא מצאתם פסטורמה אפשר להחליף אותה בסוג'וק - נקניק טורקי

1,100 בשלנים התעניינו במתכון זה
סיגר פצ'אנגה של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו
סיגר פצ'אנגה של מולי מגריסו ואריק דרחני. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: דלית רוסו

המנה המקורית שאריק זכר מימי "טיקה" דומה יותר לאגרול מבצק יופקה, ממולא בירקות שורש ומוגש עם פסטורמה (מעין ברזאולה טורקית) ומוצרלה מעל. בביתו של מולי לא הכירו כלל את המאכל, אבל הוריו עזרו בתרגום המתכון שאריק ומולי מצאו באתר מתכונים טורקי. בגרסה שלהם הם שינו את המלית והכניסו את הפסטורמה והגבינה פנימה. את הפסטורמה הם מכינים בעצמם, אבל אפשר למצוא אותה במעדניות מתמחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לבצק מדביק

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את כל חומרי המלית.

מכינים בצק מדביק

2

מערבבים מים וקמח בקערה לקבלת בצק דליל במרקם של דבק.

3

ממלאים את הסיגרים ומטגנים: פורשים את חצאי עלי הסיגר על משטח עבודה כך שהחלק הרחב (החתוך) פונה אלינו. מפזרים כף מלית לאורך החלק התחתון של העלה, כשמקפידים להשאיר 2 ס"מ לקיפול משני צידי המלית. מקפלים אותם בעדינות על המלית ומגלגלים לצורת סיגר כמעט עד הסוף. מברישים את קצהו העליון של הסיגר בתערובת הבצק המדביק וממשיכים לגלגל עד לסגירת הסיגר. בשלב זה אפשר לשמור את הסיגרים עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא.

4

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים בסבבים עד הזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים מייד.