החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסינטה
לגראטן
לירקות
אופן ההכנה
לגראטן
1
קולפים את הארטישוקים ופורסים לפרוסות דקות של חצי סנטימטר. מסדרים שכבה ראשונה של ארטישוק פרוס בתבנית אפייה בגודל 15x20 ס"מ, מברישים במחמאה מומסת, ממליחים ומפלפלים. יוצרים שכבה נוספת באותו סדר פעולות. יוצקים על שכבות הארטישוק את השמנת הצמחית ומכסים בנייר כסף. אופים 45 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד רבע שעה עד הזהבה.
לירקות
2
קולפים את הגזרים וחוצים לאורכם. מעבירים לתבנית עם בצלצלי השאלוט. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ותימין. מכסים בנייר כסף, אופים 35 דקות ב-200 מעלות עד ריכוך.
לסינטה
3
חורצים בסכין שתי וערב את השומן של הסינטה. מחממים מחבת עם שמן קנולה, מניחים את הסינטה במחבת על הצד של השומן 4 דקות ובכף מכסים את הסינטה בשמן החם. מסירים מהאש (השומן צריך להיות שחום היטב ורך) ומעבירים לתנור שחומם ל-200 מעלות ל-4 דקות, עד דרגת עשייה מדיום-רייר.
להגשה
4
מניחים על צלחת הגשה חתיכה ברוחב 10X10 ס"מ מהגראטן, ולידה 4 גזרים בצבעים שונים, 4 בצלצלי שאלוט ואת הסינטה, שלמה או פרוסה.