מתכון

סינייה דג ים של שף איל לביא

מנה מהירה, בריאה ועשירת טעמים, שמתכתבת עם קלאסיקה מהמטבח הערבי

6,910 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2023
סינייה דג ים של איל לביא (צילום: דניאל לילה)
סינייה דג ים של איל לביא (צילום: דניאל לילה)

חומרי גלם עוברים טיפול נפרד ומתחברים יחד באפייה קצרה לפני ההגשה. הסינייה, שפירושה מגש בערבית, היא לרוב מנה של בשר טחון (או קציצות), שנאפית קצרות תחת גריל במעטה של טחינה ולפעמים עגבניות. כאן הבסיס הוא דג והמעטה — פרוסות של גבינת
צאן בשלה, שתחת הגריל נותנת אפקט של הקרמה ומובילה את הטעמים של המנה. אפשר להשתמש בכל דג ים: לוקוס, פרידה, או פלמידה לבנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מכינים את מרכיבי המנה: קולים חצילים על להבה פתוחה (או בגריל) עד שהקליפה משחירה מכל הצדדים. מצננים ומסירים את הקליפה.

2

פורסים 2 עגבניות לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מחממים מחבת פסים עם 2 כפות שמן זית וצורבים את פרוסות העגבנייה משני הצדדים. מניחים בצד.

3

מוסיפים למחבת פילטים של דג, כשצד העור כלפי מטה, וצורבים עד שפריכים. מתבלים את צד הבשר במלח ופלפל ומניחים בצד.

4

חוצים את 2 העגבניות הנותרות ומרסקים על פומפייה גסה. מוסיפים כף שמן זית ושן שום כתושה ומתבלים במלח.

5

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

6

מרכיבים את המנה, אופים ומגישים: מניחים את בשר החציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה (או בתבנית סינייה) ומסדרים מעל את הפילטים של הדגים ועליהם פרוסות עגבנייה צרובות. מפזרים מעל עגבנייה מגוררת.

7

אופים 15-12 דקות (תלוי בעובי פילה הדג) עד שהדג מוכן (בשרו מקבל צבע לבן מט).

8

מוציאים מהתנור, מניחים מעל פרוסות גבינה ומשחימים תחת הגריל.

9

מפזרים מעל צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.