מתכון

סינייה פול וביצים

את המנה הזו ניתן למצוא על שולחנות הארוחה המפסקת בחודש הרמדאן. טוענים שאחריה לא מורגש רעב במשך כל הצום

8,178 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סינייה פול וביצים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
סינייה פול וביצים של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

העגבניות שבתבשיל מקלילות מעט את הכבדות של הפול ומעניקות לו חמצמצות נהדרת.

תבנית (סיניה) בקוטר 30 ס"מ

*זמן ההכנה אינו כולל את זמן ההשרייה של הפול – לילה שלם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים את הפול במשך לילה שלם במים. מסננים, מעבירים את הפול לסיר עם 2 ליטרים מים ומבשלים על אש בינונית כשעתיים עד שהפול מוכן וכמעט מתפרק. מסננים.

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצלים כ־3 דקות עד שהם מתרככים ומזהיבים. מוסיפים שום ופלפל חריף וממשיכים לטגן דקה נוספת. מוסיפים לסיר עגבניות וממשיכים לבשל כ־10 דקות על אש קטנה עד שהעגבניות כמעט נמסות ונוצר רוטב. מוסיפים את הפול, מתבלים במלח, פלפל וכמון ומבשלים כ־3 דקות.

3

Ž מחממים תנור ל־250 מעלות. מעבירים את התערובת לסינייה או לכמה סיניות קטנות, יוצרים בעזרת כף גומות ושוברים את הביצים לתוכן. מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים כ־7 דקות עד שהביצים מתייצבות.