מתכון

סינייה פטאייר במילוי טלה בשמן זית

בצק על בסיס שמן זית ממולא בבצלים מושלמים ובשר טלה מתובל

3,247 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
סינייה פטאייר במילוי טלה בשמן זית של שף יוסי הייב | צילום: שני בריל
סינייה פטאייר במילוי טלה בשמן זית של שף יוסי הייב | צילום: שני בריל

"קיבלתי את ההשראה למנה הזאת ממאכל ירדני–בדואי הנקרא 'מקמורה' – מעין עוגה במילוי בשר. שילבתי בהכנת המנה שני מתכונים מהמטבח הערבי – סינייה ופטאייר, וכל המנה מאפיינת מאוד את סגנון הבישול שלי, בדגש על שימוש בחומרי גלם בלאדי טריים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר, מים ושמן זית 7 דקות, עד קבלת בצק אחיד אך לא רך. מוסיפים מלח ועלי מיורן וממשיכים ללוש 3 דקות נוספות.

2

מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.

מכינים את המילוי

3

מחממים שמן בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצלים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומטגנים 20־30 דקות להשחמה יפה.

4

מערבבים בקערה את הבצלים המושחמים עם יתר המרכיבים.

מכינים את הסינייה

5

מחממים תנור ל־175 מעלות.

6

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים על משטח עבודה משומן בשמן זית ומכדררים לכדורים. פותחים את כדורי הבצק עם הידיים לעלים דקים בקוטר כ־25 ס"מ.

7

מניחים עלה בצק בתבנית תנור או תבנית עגולה גדולה, מפזרים שליש מהמילוי בשכבה אחידה ומכסים בעלה בצק נוסף. חוזרים על הפעולה עם שני העלים הנותרים והמילוי לקבלת מבנה בן ארבע קומות (שמסתיים בעלה בצק). מברישים את השכבה העליונה בשמן זית.

8

אופים את הסינייה שעה וחצי להשחמה יפה.

מכינים את הסלט ומרכיבים את המנה

9

מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מפזרים אותו מעל הסינייה ומגישים.