מתכון

סלט אורז ועוף מקסיקני

ממש כמו פסטה גם אורז מבושל הוא מרכיב מצוין להכנת סלט עוף, בתנאי שלא תגישו אותו מהמקרר

45,289 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2020
סלט אורז ועוף מקסיקני. צילום: shutterstock
סלט אורז ועוף מקסיקני. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מבשלים את שני סוגי האורז כל אחד בנפרד בסיר עם מים רותחים כמו שמבשלים פסטה — את האורז הלבן 15 דקות ואת אורז הבר כ 20- דקות או עד שהגרגרים מתרככים ומתחילים להתפצל אבל לא מתפרקים לגמרי. מסננים ומצננים במים זורמים.

2

משרים את העוף ב 3- כפות שמן זית ומיץ לימון מכוסה כחצי שעה במקרר.

3

מחממים ווק עם כף שמן זית ומקפיצים את נתחי העוף 3 דקות להחלפת הגוון. מתבלים במלח ופלפל.

4

מוסיפים תירס ומקפיצים עוד דקה-שתיים. מוסיפים בצל ירוק וטבסקו ומורידים מהכיריים. מצננים לטמפ’ החדר.

5

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.

6

מערבבים את שני סוגי האורז עם נתחי העוף וארוגולה, מוסיפים רוטב, מערבבים ומגישים.