מתכון

סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון

האנדיב והשקדים נותנים את הקראנץ’, הזיתים מוסיפים חריפות, פרוסות לימון חי מוסיפות חמיצות והרוטב קושר את הטעמים יחד

5,045 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף
סלט אנדיב, לימונים, זיתי טאסוס, פול ושקדים בקרם לימון של עינב ברמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

לשקדים הקלויים

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מערבבים מלח ומיץ לימון בקערית ויוצקים פנימה שמן זית תוך כדי טריפה לקבלת אמולסיה. מוסיפים שמנת מתוקה תוך כדי טריפה עד שמתקבל רוטב קרמי. מתבלים בפלפל שחור ומעבירים לצנצנת. שומרים במקרר עד 3 ימים.

קולים את השקדים

2

מחממים תנור ל-170 מעלות.

3

יוצקים שמן זית לקערה ומתבלים במלח-פלפל. מוסיפים שקדים ומערבבים עם הידיים עד שהם נעטפים בשמן.

4

קולים בתנור כ-10 דקות עד שהשקדים מפיצים ריח וצבעם מתכהה מעט.

חולטים פול

5

מרתיחים שפע מים מומלחים (כפית מלח על כל 2 ליטר מים) בסיר גדול. חולטים את הפול דקה ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים וקולפים את הקליפה הפנימית.

מרכיבים את הסלט ומגישים

6

מערבבים את הפול והשקדים עם יתר מרכיבי הסלט, יוצקים רוטב, מערבבים ומגישים.