החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלק
לבטטות
לשומר ועגבניות
לרוטב
אופן ההכנה
1
צולים ירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 3 תבניות תנור בנייר אפייה.
2
מסדרים פרוסות בצל בתבנית בשכבה אחידה ועליה מפזרים סלקים. מזלפים שמן זית מעל ומתבלים במלח ופלפל.
3
מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 40-30 דקות עד שהם רכים במידה. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים 10 דקות עד להזהבה. יוצקים חומץ בלסמי מעל ומצננים לטמפ' החדר. משאירים את התנור דולק.
4
בקערת ערבוב מניחים קוביות בטטה ומוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומעבירים לתבנית.
5
אופים 40-30 דקות עד שקוביות הבטטה רכות וזהובות. מצננים לטמפ' החדר ומשאירים את התנור דולק.
6
מסדרים שומר בתבנית, יוצקים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 20 דקות עד שהשומר רך. מסירים את רדיד האלומיניום, מוסיפים עגבניות שרי וצולים 20-15 דקות עד שהירקות שחומים. מצננים לטמפ' החדר.
7
מכינים רוטב יוגורט-טבסקו, מרכיבים ומגישים: בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב.
8
בקערת ערבוב גדולה מניחים עלי רוקט וירקות צלויים ויוצקים מעל שמן זית ומיץ לימון. מערבבים בזהירות.
9
מניחים את התערובת בצלחות הגשה ומזלפים מעל את הרוטב.