מתכון

סלט אנטיפסטי עם רוטב יוגורט-טבסקו

כדי להפוך צלחת אנטיפסטי סטנדרטית למעט יותר נוצצת עינב מטפלת בכל ירק בנפרד וממקסמת את איכויות הטעם שלו

5,594 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סלט אנטיפסטי עם רוטב יוגורט-טבסקו של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט אנטיפסטי עם רוטב יוגורט-טבסקו של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלק

לבטטות

לשומר ועגבניות

לרוטב

אופן ההכנה

1

צולים ירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 3 תבניות תנור בנייר אפייה.

2

מסדרים פרוסות בצל בתבנית בשכבה אחידה ועליה מפזרים סלקים. מזלפים שמן זית מעל ומתבלים במלח ופלפל.

3

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 40-30 דקות עד שהם רכים במידה. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים 10 דקות עד להזהבה. יוצקים חומץ בלסמי מעל ומצננים לטמפ' החדר. משאירים את התנור דולק.

4

בקערת ערבוב מניחים קוביות בטטה ומוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומעבירים לתבנית.

5

אופים 40-30 דקות עד שקוביות הבטטה רכות וזהובות. מצננים לטמפ' החדר ומשאירים את התנור דולק.

6

מסדרים שומר בתבנית, יוצקים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 20 דקות עד שהשומר רך. מסירים את רדיד האלומיניום, מוסיפים עגבניות שרי וצולים 20-15 דקות עד שהירקות שחומים. מצננים לטמפ' החדר.

7

מכינים רוטב יוגורט-טבסקו, מרכיבים ומגישים: בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב.

8

בקערת ערבוב גדולה מניחים עלי רוקט וירקות צלויים ויוצקים מעל שמן זית ומיץ לימון. מערבבים בזהירות.

9

מניחים את התערובת בצלחות הגשה ומזלפים מעל את הרוטב.