מתכון

סלט ארטישוק ירושלמי של רושפלד

גרסה מקומית לסלט הגזר המרוקאי החריף, כאשר כאן הגזר מוחלף בארטישוק ירושלמי שמתבשל עם אריסה מתוקה

42,532 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט ארטישוק ירושלמי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
סלט ארטישוק ירושלמי של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

מומלץ להכין את הסלט ביום ההגשה או לכל היותר יום קודם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבבים פרוסות ארטישוק ירושלמי עם אריסה ומלח ומעבירים לתבנית. אופים 20 דקות או עד שהפרוסות מתרככות.

2

מעבירים את פרוסות הארטישוק לקערה גדולה ומערבבים עם מיץ לימון, כוסברה ושמן זית. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.