מתכון

סלט בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים

משמשים קצוצים ופיסטוקים מעשירים את הטעם והמרקם, ומקבלים מנה כיפית שאפשר לאכול חמה או קרה

3,539 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר על אש גבוהה. מוסיפים את שמן הזית ועלי התרד, מערבבים היטב ומבשלים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהנפח שלהם יורד לרבע מנפחם המקורי. אם יש נוזלים בתחתית הסיר לא מוסיפים את המים, ואם לא מוסיפים את המים.

2

מוסיפים את הבורגול לסיר, מערבבים היטב, מכסים ומכבים את האש. משהים 3­-4 דקות, אחריהן הבורגול מבושל ומוכן.

3

מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את המשמשים והפיסטוקים ומערבבים בעדינות. אפשר להוסיף שמן זית.