מתכון

סלט דג נא ושעועית טורקית

מנה ראשונה, טרייה וקלה להכנה, של השף ארז קומרובסקי

774 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
סלט דג נא ושעועית טורקית של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה
סלט דג נא ושעועית טורקית של שף ארז קומרובסקי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מטגנים אפונה

1

מחממים סיר קטן עם שמן עמוק ומטגנים אפונה כ- 10 דקות עד שהיא פריכה. מעבירים למסננת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את הסלט

2

כותשים שום ופלפל חריף במכתש עד שהם מעוכים לגמרי. מוסיפים שעועית וכותשים עד לקבלת מרקם גס יחסית. מוסיפים סוכר דקלים וכותשים עד שהוא מתפורר לגמרי.

3

מוסיפים דג ומועכים למרקם גס. מוסיפים מלח וליים ומערבבים תוך כדי מעיכה. מוסיפים עלי כוסברה, נענע ואפונה מטוגנת ומערבבים קלות.