מזטים וטאפאס יש גם במזרח אסיה, בעיקר אצל הווייטנאמים. בארוחת ערב ממוצעת עולות על השולחן כעשר קערות עם מנות צמחוניות או בשריות, קלילות או כבדות, מבושלות, מטוגנות או נאות. אין סדר אכילה קבוע, אבל המגוון תמיד כולל מנות שמרעננות את החך ופותחות את התיאבון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב:
1
טורפים את החומרים בקערה עד שהסוכר מתמוסס.
מכינים את שאר החומרים ומגישים:
2
משרים כרישה בקערת מים קרים ל-10 דקות ומסננים.
3
שוברים דפי אורז לחתיכות בגודל 3-2 ס”מ. משרים במים קרים כ-2 דקות ומסננים.
4
מניחים את הכרישה, מלפפון, עלי כוסברה, נענע ובזיליקום בקערה, מוסיפים את דפי האורז ויוצקים רוטב. מערבבים.
5
מסדרים פרוסות סינטה בתחתית צלחת הגשה ועורמים עליהן תלולית סלט. מפזרים בוטנים ומגישים.