מתכון

סלט חצילים אפויים ועדשים שחורות

סלט צבעוני ושמח שאפשר להכין יומיים מראש, ובמקרר הוא רק ישתבח

16,444 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
סלט חצילים אפויים ועדשים שחורות של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
סלט חצילים אפויים ועדשים שחורות של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

הקפידו לחתוך את החצילים לקוביות בינוניות; הם מצטמקים בתנור ואנחנו רוצים שיישאר להם מרקם נגיס ונימוח בתום האפייה. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים את העדשים בסיר עם המים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 25 דקות, עד שכל המים נספגים והעדשים רכות (אך לא מעוכות). אם בתום הבישול העדשים לא רכות דין, מוסיפים עוד מעט מים וממשיכים לבשל. מצננים.

2

מתבלים את קוביות החציל בשמן זית ובמלח. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור במשך 17־21 דקות בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות, עד שקוביות החציל משחימות אך לא נשרפות. מצננים.

3

מעבירים את העדשים והחצילים לקערה,

4

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

5

אפשר לפורר על הסלט את הגבינה.