מתכון

סלט חצילים יווני – melitzanosalata

עשרות סלטי חצילים מסתובבים במטבחי הבלקן. הסלט הזה הוא יווני ואחד האהובים עלי בזכות מעט מיץ לימון ועשבי תיבול

77,684 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
סלט חצילים יווני של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט חצילים יווני של שי לי ליפא | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את החצילים

1

קולים חצילים על אש גלויה כמה דקות מכל צד עד שהם רכים ושחומים. מצננים 15-10 דקות, מסירים את הקליפה ומניחים את בשר החצילים במסננת כשעה כדי להיפטר מהנוזלים.

2

קוצצים גס את בשר החצילים ומעבירים לקערה.

מכינים את העגבנייה

3

חורצים איקס על העגבנייה ומניחים כדקה במים רותחים. קולפים את העגבנייה, חוצים ומסלקים את הזרעים. חותכים את בשר העגבנייה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ ומעבירים לקערה עם החציל.

משלימים את הכנת הסלט

4

מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.