מתכון

סלט חצילים רומני בגריל פחמים

לסלט מרקם גס יותר מהסלט הרומני הקלאסי, משובצות בו פרוסות פלפל קלוי ובמקום בצתמצאו בו שום קונפי שמעדן את הטעם

11,065 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
סלט חצילים רומני בגריל פחמים של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
סלט חצילים רומני בגריל פחמים של יוסי שרף. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

הסלט הרומני המסורתי הוא מחית ירקרקה-אדומה של חצילים וגמבות, משובצים בבצל חי. הוא מאוד טעים, אבל קצת קשה להגיש אותו באירוע שבו אנשים גם צריכים לשוחח אחר כך.

שום קונפי
פתרון מעולה כשרוצים לשמור על הטעמים השומיים, האהובים כל כך על הרומנים, אבל לוותר על הניחוח העז והחריפות של השום החי. השמן שבו מתבשל השום יוכל לשמש אתכם לתיבול סלטים ולמרינדות של בשר. כך מכינים צנצנת קטנה: מבשלים 30 שיני קלופות שום עם כוס וחצי שמן זית בסיר קטן על להבה בינונית-נמוכה כ- 20 דקות או עד שהשום רך לגמרי. מצננים. נשמר עד חודש במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מברישים חצילים ופלפלים אדומים בשמן זית וממליחים.

2

צורבים את הירקות על גריל לוהט 3 דקות מכל צד.

3

חותכים את הירקות לקוביות גסות (אין צורך לקלוף) ומעבירים לקערת הגשה. מוסיפים צ'ילי ירוק ושום קונפי ומערבבים. מתבלים בשמן זית (או שמן מהשום קונפי), ממליחים ומגישים.