הסלט הרומני המסורתי הוא מחית ירקרקה-אדומה של חצילים וגמבות, משובצים בבצל חי. הוא מאוד טעים, אבל קצת קשה להגיש אותו באירוע שבו אנשים גם צריכים לשוחח אחר כך.
שום קונפי
פתרון מעולה כשרוצים לשמור על הטעמים השומיים, האהובים כל כך על הרומנים, אבל לוותר על הניחוח העז והחריפות של השום החי. השמן שבו מתבשל השום יוכל לשמש אתכם לתיבול סלטים ולמרינדות של בשר. כך מכינים צנצנת קטנה: מבשלים 30 שיני קלופות שום עם כוס וחצי שמן זית בסיר קטן על להבה בינונית-נמוכה כ- 20 דקות או עד שהשום רך לגמרי. מצננים. נשמר עד חודש במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מברישים חצילים ופלפלים אדומים בשמן זית וממליחים.
2
צורבים את הירקות על גריל לוהט 3 דקות מכל צד.
3
חותכים את הירקות לקוביות גסות (אין צורך לקלוף) ומעבירים לקערת הגשה. מוסיפים צ'ילי ירוק ושום קונפי ומערבבים. מתבלים בשמן זית (או שמן מהשום קונפי), ממליחים ומגישים.