מתכון

סלט ירוקים עם אספרגוס וחבושים

לרוב פוגשים את החבושים בתבשילים או בריבות - אבל כאן יש טכניקה שמאפשרת לשלב אותם בסלט

2,054 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
סלט ירוקים עם אספרגוס וחבושים של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
סלט ירוקים עם אספרגוס וחבושים של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

חבושים הם עוד סימן היכר של המטבח הפרסי. הם דורשים בישול יחסית ארוך כדי להיות רכים ואכילים, ולכן (לרוב) פוגשים את הפירות הקסומים האלה בתבשילים או בריבות. כדי לשלב אותם בסלט חתכתי אותם דק מאוד ולאחר מכן בישלתי כ- 20 דקות. זה הספיק להם כדי להתרכך ולהתקרמל. אם לא מצאתם חבוש, גם אגס בא בחשבון, אבל זה לא יהיה אותו הדבר. את סוגי הירוקים בחרתי לפי טעמי האישי. אתם מוזמנים להוסיף או להוריד לפי העדפותיכם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לרוטב

אופן ההכנה

1

מניחים פרוסות חבוש במחבת ויוצקים מעל כ- 1/2 כוס מים. מוסיפים שמן וחוטי זעפרן ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 20-15 דקות ללא כיסוי עד שכל המים מתאדים והחבוש מתרכך ומקבל מעטפת שחומה. מצננים.

2

חולטים אספרגוס בסיר עם מים רותחים 3-2 דקות עד שהוא מתרכך מעט. מעבירים למים קרים ומסננים. חותכים את השליש התחתון וזורקים. את הגבעול הנותר חוצים ומעבירים לקערת הגשה.

3

מוסיפים לקערה את פרוסות החבוש ושאר הירוקים.

4

טורפים את חומרי הרוטב בקערה קטנה, יוצקים על הסלט ומערבבים מעט. מגישים מייד.