מתכון

סלט לוקוס נא עם קרם חציל וסילאן

לוקוס, מלך דגי הים המקומיים, שמוקף בפמליה ראויה: חצילים, סילאן, עשבי תיבול, תאנים וצנוברים

7,902 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2020
סלט לוקוס נא עם קרם חציל וסילאן של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט לוקוס נא עם קרם חציל וסילאן של עמוס שיאון. צילום: דן פרץ. סטיילינג: דיאנה לינדר

אפשר לבחור בכל דג ים לבן אחר, למשל אינטיאס, מוסר ים או פרידה. לכבוד הצילום הנחתי את הסלט על קרם חצילים, אבל כשמגישים לשולחן מומלץ לערבב הכל יחד — זה הרבה יותר טעים. מה שנשאר מהקרם אפשר להגיש כמטבל לצד בשר או סתם למרוח על לחם ולאכול.

גיוון: מחליפים את התאנים ב-1/2 כוס גרגרי רימון או ב-2 סברס חתוכים לקוביות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם חציל וסילאן

להגשה

אופן ההכנה

מכינים קרם חציל וסילאן

1

קולים חציל על להבה גלויה 20-15 דקות מכל הצדדים עד שהקליפה חרוכה והחציל רך בפנים. מצננים כמה דקות, חוצים ומוציאים את תוכן החציל בעזרת כף עץ.

2

טוחנים את בשר החציל עם שאר החומרים במעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק לקרם חלק וקטיפתי. שומרים במקרר עד שבועיים.

מרכיבים את הסלט ומגישים

3

מערבבים בקערה את כל החומרים ומתקנים תיבול.

4

מניחים תלולית של קרם חצילים במרכז צלחות הגשה אישיות, עורמים כמות נאה מהסלט ומקשטים ברבעי תאנה. מגישים מייד.