אפשר לבחור בכל דג ים לבן אחר, למשל אינטיאס, מוסר ים או פרידה. לכבוד הצילום הנחתי את הסלט על קרם חצילים, אבל כשמגישים לשולחן מומלץ לערבב הכל יחד — זה הרבה יותר טעים. מה שנשאר מהקרם אפשר להגיש כמטבל לצד בשר או סתם למרוח על לחם ולאכול.
גיוון: מחליפים את התאנים ב-1/2 כוס גרגרי רימון או ב-2 סברס חתוכים לקוביות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם חציל וסילאן
להגשה
אופן ההכנה
מכינים קרם חציל וסילאן
1
קולים חציל על להבה גלויה 20-15 דקות מכל הצדדים עד שהקליפה חרוכה והחציל רך בפנים. מצננים כמה דקות, חוצים ומוציאים את תוכן החציל בעזרת כף עץ.
2
טוחנים את בשר החציל עם שאר החומרים במעבד מזון או בעזרת מוט ריסוק לקרם חלק וקטיפתי. שומרים במקרר עד שבועיים.
מרכיבים את הסלט ומגישים
3
מערבבים בקערה את כל החומרים ומתקנים תיבול.
4
מניחים תלולית של קרם חצילים במרכז צלחות הגשה אישיות, עורמים כמות נאה מהסלט ומקשטים ברבעי תאנה. מגישים מייד.