החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולפים את הלפתות ופורסים לפלחים ("וודג'ס"). מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את פלחי הלפתות, בוזקים מעט מלח גס ומערבבים מדי פעם. לאחר כ־2 דקות מוסיפים סוכר חום ומערבבים בלי הפסקה כדי שהסוכר לא יתקרמל יתר על המידה ויישרף. משקשקים ומערבבים עד שהלפתות מקבלות צבע קרמלי עמוק אך נותרות פריכות. מסירים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב.
2
מוסיפים עלי שום או שום ומערבבים. מוסיפים נענע, פטרוזיליה ובוטנים ומערבבים היטב. מתקנים תיבול ומגישים מיד. אפשר לזלף מעל מעט מיץ לימון.