מתכון

סלט לפת מוקפצת עם עשבים ירוקים

סלט חם וארומטי עם לפת פריכה ומזוגגת בליווי ירוקים ובוטנים שמוסיפים טעם ומרקם

2,943 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
סלט לפת מוקפצת עם עשבים ירוקים של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
סלט לפת מוקפצת עם עשבים ירוקים של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולפים את הלפתות ופורסים לפלחים ("וודג'ס"). מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית, מוסיפים את פלחי הלפתות, בוזקים מעט מלח גס ומערבבים מדי פעם. לאחר כ־2 דקות מוסיפים סוכר חום ומערבבים בלי הפסקה כדי שהסוכר לא יתקרמל יתר על המידה ויישרף. משקשקים ומערבבים עד שהלפתות מקבלות צבע קרמלי עמוק אך נותרות פריכות. מסירים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב.

2

מוסיפים עלי שום או שום ומערבבים. מוסיפים נענע, פטרוזיליה ובוטנים ומערבבים היטב. מתקנים תיבול ומגישים מיד. אפשר לזלף מעל מעט מיץ לימון.