מתכון

סלט מש

סלט חורף נהדר עם שעועית מש מונבטת, סלרי, בצל סגול וכוסמת קלויה ומתפצפצת

24,694 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2021
סלט מש של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
סלט מש של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

שעועית מש היא מהבודדות שאפשר לאכול חיה אחרי הנבטה בלי צורך בבישול. שימו לב ההנבטה אורכת 24 שעות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

החומרים

לרוטב

אופן ההכנה

1

משרים שעועית מש 12 שעות, ובמהלכן מסננים ושוטפים את השעועית לפחות פעם אחת. שוטפים ומסננים בתום ההשריה, מעבירים לקערה רחבה ומכסים במגבת לחה. מעבירים למקום חשוך ומנביטים 8־12 שעות עד שמופיעים נבטים. מדי פעם שוטפים במסננת או משפריצים מים על השעועית.

2

קולים כוסמת במחבת יבשה מעל להבה בינונית כ־ 7 דקות עד שהיא פריכה ומעלה ניחוח.

3

מכינים את הרוטב: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר או במעבד מזון לתערובת חלקה, טועמים ומתקנים תיבול.

4

מכינים את הסלט: מעבירים לקערה את שעועית המש המונבטת ומוסיפים גבעולי סלרי, שורש סלרי, ארוגולה ובצל. מוסיפים לסלט את הרוטב, מערבבים ומפזרים כוסמת קלויה מעל.