מתכון

סלט סלמון עם ביצים רכות וירקות שורש צלויים

מנה שמתאימה בול למסיבת שבועות ומספקת הרמוניית טעמים מדויקת עם ביצים רכות, סלקים מתוקים ותפוחי אדמה פריכים

4,218 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
סלט סלמון כבוש קלו עם ביצים רכות וירקות שורש צלויים בווינגרט חרדל של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
סלט סלמון כבוש קלו עם ביצים רכות וירקות שורש צלויים בווינגרט חרדל של עינב ברמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

קודם כל התאהבנו בשיטת ההכנה של הסלמון: כבישה של 10 דקות בלבד ויש לכם סלמון טעים בטירוף, אחר כך נשבינו בהרמוניית הטעמים הכה מדויקת: ביצים רכות, סלקים מתוקים ותפוחי אדמה פריכים. מדובר בעצם במנה עיקרית שמתאימה בול למסיבת שבועות קיצית.

 

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתפוחי אדמה צלויים

לסלקים צלויים

לוויניגרט חרדל

אופן ההכנה

צולים תפוחי אדמה וסלקים

1

מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. מניחים בקערות ערבוב נפרדות תפוחי אדמה וסלקים עם שאר החומרים ומערבבים.

2

מסדרים כל ירק בתבנית נפרדת בשכבה אחת. מכסים ברדיד אלומיניום.

3

אופים 40-30 דקות עד שהירקות רכים, מסירים את רדיד האלומיניום וצולים 10 דקות עד להזהבה. מצננים לטמפ' החדר.

מבשלים ביצים

4

מביאים לרתיחה ביצים בסיר קטן עם שפע מים, מבשלים כ-5 דקות, מסירים מהלהבה ומעבירים למים קרים עד שהביצים נעימות למגע. מקלפים ושומרים עד להרכבה.

מכינים ויניגרט, מרכיבים ומגישים:

5

במעבד מזון טוחנים חלמון, חרדל, חומץ יין אדום, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור עד לקבלת רוטב חלק. מזלפים שמן בהדרגה וממשיכים לטחון עד לקבלת ויניגרט חלק.

6

על צלחת הגשה שטוחה וגדולה מפזרים עלי רוקט, צנוניות, בצל ירוק וירקות צלויים. מניחים פרוסות סלמון בצורה חופשית. חוצים את הביצים ומניחים מעל. מזלפים ויניגרט.