מתכון

סלט סלק וחמוציות עם נענע

מפגש פסגה בין שני סגולים מתקתקים. תוספת של גבינה פיקנטית כמו קשקבל או רוקפור תחמיא מאוד לסלט

17,055 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט סלק וחמוציות עם נענע. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
סלט סלק וחמוציות עם נענע. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

יש להן טעם חמוץ-מתוק שמתחנף ומאתגר בעת ובעונה אחת, הן מוסיפות שיק וברק לכל מנה ויש להן גם יתרונות בריאותיים. צריך יותר?
הסלט הזה הוא מפגש פסגה בין שני סגולים מתקתקים והוא יהיה הכוכב של שולחן חג ראש השנה. תוספת של גבינה פיקנטית כמו קשקבל או רוקפור תחמיא מאוד לסלט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים למעט הנענע ומשהים 10 דקות לחיבור הטעמים.

2

מוסיפים נענע, מערבבים ומגישים מייד.

גיוונים:

  • מחליפים את הנענע בעשבי תיבול אחרים למשל כוסברה, בצל ירוק או טרגון.
  • מחליפים את השקדים הפרוסים באגוזי לוז, פקאן או מלך.

טריוויה
היתרונות הגדולים של הפרי הקטן
החמוציות הטריות גדלות בצפון אמריקה ובארצות צפוניות אחרות כמו סקנדינביה וסקוטלנד. הן פחות מוכרות, מאוד חמוצות ובדרך כלל לא נאכלות לבד אלא כחלק מלפתן או בתערובת של פירות יער.
הגרסה המיובשת שלהן הרבה יותר מוכרת ואהובה בזכות האמריקאים, שהפכו את החמוציות למתוקות מאוד וטשטשו לחלוטין את אופיין החמוץ. האמריקאים גם הפכו אותן לפריט חובה בארוחת חג ההודיה, כמרכיב עיקרי ברוטב שמוגש לצד תרנגול ההודו. בארה”ב הן מכונות קרֵייזִינס = צימוקי חמוציות. לחמוציות מיוחסים שפע של יתרונות בריאותיים, ביניהם היכולת לרפא ולמנוע דלקות בדרכי השתן ובכליות. הן נחשבות גם כפריט אנטי-אייג’ינג.
בארץ תמצאו חמוציות מתוקות בסגנון אמריקאי (טובות למאפים ולמי שלא סופר קלוריות) וגם כאלה שמייבשים באופן טבעי (בשמש) וממתיקים במיץ תפוחים – הן יותר טעימות אבל פחות אדומות