מתכון

סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו

עם עלים רעננים ורוטב חמצמץ וחרדלי מתקבלת מנת פתיחה או תוספת שמחה וצבעונית

14,932 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

סלרי הוא אחד מהירקות שמשום מה תמיד נתקעים בתפקידי משנה. מתחילים איתם תבשילים ומרקים, משתמשים בהם מדי פעם לסלטים, וזהו. אני לקחתי את ראשי הסלרי הגדולים וטיפלתי בהם כמו שמטפלים בסלק, ירק שמקבל המון (אולי אפילו יותר מדי) תשומת לב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלרי

לרוטב

לסלט

להגשה

אופן ההכנה

1

חוצים את שורשי הסלרי לאורך ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות בקערה, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית, מערבבים היטב ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2

אופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהשורשים מתרככים ומזהיבים. מצננים. אפשר להכין את הפרוסות יומיים מראש.

הרוטב

3

מנערים את כל המרכיבים בצנצנת עד קבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אפשר להכין את הרוטב כמה ימים מראש.

הסלט

4

מסדרים את פרוסות הסלרי האפויות בצלחת הגשה. מפרידים את עלי עשבי התיבול מהגבעולים (אפשר להוסיף את כל הגבעולים למרק החמוסטה של הארטישוק). מניחים בקערה את העלים עם שאר מרכיבי הסלט, מתבלים בעדינות ברוטב ומערבבים קלות.

5

מניחים את הסלט על פרוסות הסלרי. מגלפים מהאבוקדו פרוסות ארוכות ודקות (בעזרת קולפן). מגלגלים אותן ומניחים על הסלט.