מתכון

סלט עגבניות ובצלים שרופים

הסלט האולטימטיבי בארוחת “על האש”: חריף, מתובל היטב ועשוי כולו על פחמים, כך שהטעם המעושן עוטף את כולו

4,062 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
סלט עגבניות ובצלים שרופים של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר
סלט עגבניות ובצלים שרופים של שף עומר מילר. צילום: דן פרץ. סטיילינג: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.

2

מניחים על הרשת עגבניות, בצל, שום ופלפלים וחורכים היטב כמה דקות עד שהם נעשים מפוחמים ומתרככים.

3

מעבירים את הירקות המפוחמים לקרש חיתוך ונפטרים בזהירות מחתיכות שחורות (בלי לשטוף את הירקות). אם רוצים, קולפים את השום והבצל. קוצצים גס ומעבירים לקערה.

4

מוסיפים כוסברה, מיץ לימון, שמן זית מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים על פיתה חרוכה עם טחינה ליד.