המזגן פתוח, התנור סגור, ובמהירות נינוחה נערמות על השולחן מנות צבעוניות, טעימות וקלילות.
יכול להיות, שארוחת הקיץ הזאת, שמשתדלת לתפוס מרחק מהתנור, תעניק לכם הזדמנות פז להרגיש כמו במטבחים מקצועיים – את הרטבים והממרחים מכינים מראש, הירקות חתוכים במסדר, ועשבי התיבול שטופים וקצוצים, לפי דרישותיה של כל מנה. מצטיידים בקעריות קטנות להגשה, ומרכיבים את המנות במהירות ובקלות ממש לפני הארוחה.
אז התכנסנו כאן במרפסת או בגינה, או סתם בחדר ממוזג, לארוחה שכולה קלילות ורעננות, ללא שימוש בתנור או בכיריים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
למרינדה:
לרוטב:
אופן ההכנה
משרים את העוף
1
: מערבבים את חומרי המרינדה, ומשרים את נתחי העוף 20 דקות.
מכינים את הרוטב
2
: מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת.
3
מחממים היטב מחבת. מוסיפים כף שמן שומשום, ומקפיצים את נתחי העוף כ-4 דקות, עד שמוכן. מקררים.
4
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, ומוסיפים את הרוטב בהדרגה.
עם מה לשתות: ירקות טריים? עוף? מעט מתקתקות? הא! תנו לי עם זה את אחד מהסוביניונים הלבנים מטעימת החודש. חפשו אחד מהיינות היותר עשירים ומתקתקים – והעסק מסודר.