מתכון

סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים

משמשים קצוצים ופיסטוקים מעשירים את הטעם והמרקם, ומתקבלת מנה כיפית שאפשר לאכול חמה או קרה

5,405 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
סלט פטנט עם בורגול, תרד, משמשים ופיסטוקים של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

חביב דאוד, השף והבעלים של מסעדת עזבה בראמה, הוא מומחה אמיתי בכל הקשור לחיטה. בימי החורף הוא מכין חובזה קצוצה עם בורגול, ובהשראתה יצרתי את המנה הזו, שבה מבשלים עלי תרד בדיוק עד הרגע שבו הם ממלאים את הסיר במים, ואל המים האלו מוסיפים בורגול, ששותה אותם. 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר על אש גבוהה. מוסיפים את שמן הזית ועלי התרד, מערבבים היטב ומבשלים 2־3 דקות תוך כדי ערבוב. אם יש נוזלים בתחתית הסיר לא מוסיפים את המים, ואם לא - מוסיפים את המים.

2

מוסיפים את הבורגול לסיר, מערבבים היטב, מכסים ומכבים את האש. משהים 3־4 דקות ובודקים שהבורגול מוכן.

3

מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את המשמשים והפיסטוקים ומערבבים בעדינות. אפשר להוסיף שמן זית.