ההשראה היא המג'דרה הלבנונית שמכינים מבורגול ועדשים. טעים גם חם.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
1
מבשלים את העדשים כמו פסטה בסיר גדול עם שפע מים במשך כ- 40 דקות או עד לריכוך. מסננים ומצננים.
2
מבשלים את הפריקה כמו פסטה בסיר גדול עם שפע מים במשך כ- 40 דקות או עד לריכוך. מסננים ומצננים.
3
מערבבים את חומרי הרוטב.
4
מערבבים את העדשים והפריקה עם יתר החומרים בקערה. יוצקים את הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
5
מגישים חם או בטמפ' החדר עם יוגורט וטחינה בצד.
6
אם מכינים מראש, עדיף לא להוסיף את העגבניות והבצל הירוק אלא בשלב ההגשה.