מתכון

סלט פריקה ועדשים

בצל ירוק ועגבנייה מחמיאים לטעמו המעושן של הפריקה ומוסיפים רעננות

28,851 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט פריקה ועדשים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט פריקה ועדשים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

ההשראה היא המג'דרה הלבנונית שמכינים מבורגול ועדשים. טעים גם חם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים כמו פסטה בסיר גדול עם שפע מים במשך כ- 40 דקות או עד לריכוך. מסננים ומצננים.

2

מבשלים את הפריקה כמו פסטה בסיר גדול עם שפע מים במשך כ- 40 דקות או עד לריכוך. מסננים ומצננים.

3

מערבבים את חומרי הרוטב.

4

מערבבים את העדשים והפריקה עם יתר החומרים בקערה. יוצקים את הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מגישים חם או בטמפ' החדר עם יוגורט וטחינה בצד.

6

אם מכינים מראש, עדיף לא להוסיף את העגבניות והבצל הירוק אלא בשלב ההגשה.