מתכון

סלט קייל, אבוקדו ופטה עם משולשי טורטייה ביתיים

סלט טעים, כיפי וקראנצ'י שכיף לנשנש גם כארוחה בפני עצמה. לא כולם מכירים את הקייל וזו דרך נהדרת להתוודע אליו

18,201 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
סלט קייל, אבוקדו ופטה עם משולשי טורטייה ביתיים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
סלט קייל, אבוקדו ופטה עם משולשי טורטייה ביתיים של תום פרנץ. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט דבש לימון

להגשה

אופן ההכנה

הכנות מקדימות ערב לפני ההגשה

1

שוטפים את הקייל ועשבי התיבול ומייבשים היטב, שומרים בקירור. מכינים את הוויניגרט ושומרים בקירור. מכינים את הקריספי טורטייה ושומרים בקופסה אטומה.

קריספי טורטייה

2

מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הטורטייה ל-16 משולשים שווים בגודלם, מרססים בספרי שמן או מברישים בשמן זית. אפשר גם להוסיף תיבול לפי הטעם.

3

מעבירים לתבנית ולתנור החם ל-3-5 דקות עד שהטורטיות פריכות ומזהיבות קלות. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

רוטב

4

מעבירים את מרכיבי הרוטב לקערה או צנצנת, מערבבים או משקשקים היטב.

סלט

5

שוטפים היטב את עלי הקייל ומפרידים לעלים. חותכים את החלק הלבן הקשה בבסיס העלים. קוצצים דק את העלים ומעבירים לקערה. קוצצים דק את הבצל הירוק והכוסברה ומוסיפים לקייל. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב כך שכל הירוקים יספגו אותו.

הגשה

6

מעבירים את הסלט לקערת הגשה. קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות ומסדרים מעל. מפוררים גבינת פטה מעל ומוסיפים את הקריספי טורטייה.